Коначно почиње реконструкција старе болнице у Дервенти

С. Ђ.
Коначно почиње реконструкција старе болнице у Дервенти

Дервента - Просторије некадашње дервентске Старе болнице биће адаптиране у 50 стамбених јединица, чиме ће се створити квалитетни услови за рад социјално-геријатријске установе у којој ће кров над главом пронаћи избјегле и расељене особе.

Министар за избјеглице и расељена лица РС Давор Чордаш и директор теслићке фирме "Градитељ" Милорад Вуковић потписали су јуче у Дервенти уговор о санацији Старе болнице вриједан 1,95 милиона КМ. Обнова би требало да крене средином јануара наредне године, а усељење првих станара је планирано почетком 2018. године.

Истакли су да ће овај објекат бити обновљен у оквиру Пројекта затварања колективних центара и алтернативних смјештаја путем обезбјеђења јавних стамбених рјешења - ЦЕБ 2.

- Пројекат ЦЕБ 2 је један од најхуманијих пројеката намијењених стамбеном збрињавању избјеглица, расељених лица и повратника, јер ће реализацијом Пројекта бити обезбијеђена трајна стамбена рјешења за најугроженије кориснике алтернативног смјештаја у РС, а међу њима су приоритет корисници колективног смјештаја - Чордаш.

Додао је да ће реализацијом овог пројекта, трајно бити збринуто свих 156 породица, односно 314 лица, које се тренутно налазе у седам објеката колективног смјештаја у РС.

Вуковић је рекао да ова фирма располаже потребним капацитетима за реализацију пројекта, те је додао да ће радови бити извршени квалитетно и у уговореном року.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана