Комуналци казнили жену у Сарајеву јер је прала тепих на улици

Г.С.
Комуналци казнили жену у Сарајеву јер је прала тепих на улици

САРАЈЕВО - Комунални редари су јутрос у илиџанском насељу Храсница казнили домаћицу која је тепих прала на улици.

Мирза Рамић, портпарол КЈКП Рад за Н1 је појаснио да је та активност забрањена Законом о комуналној чистоћи КС.

"Забрањено је да се било какве отпадне воде у смислу детерџената, сапунице и уља одлажу на јавне површине, саобраћајнице и друга мјеста. Због тога што су та сапуница и детерџент завршавали на саобраћајници или на другој јавној површини попут тротоара, паркинга и сл. из тог разлога је кажњена", појаснио је Рамић.

Казне за ове и сличне прекршаје

Истакао је да се казне за овакве и сличне прекршаје крећу од 100 КМ до 1.000 КМ за физичка и од 1.500 КМ до 6.000 КМ за правна лица.

"И за одговорна лица унутар правних лица 1.500 КМ. Уколико се тај прекршајни налог добије у неком скоријем времену, с обзиром на то да комунални редари не могу издавати те казне већ се прави записник, онда се казна уколико се плати у року од осам дана може умањити за 50 посто", нагласио је Рамић.

Закон о комуналној чистоћи КС

Осим наведеног, Законом о комуналној чистоћи КС, забрањено је, између осталог, и паркирање возила уз посуде за отпад тако да се онемогућава њихово пражњење, паркирање возила на уличним хидрантима и уличним сливницима, паркирање возила на зеленим и рекреативним површинама, као и на други начин прљање и оштећивање тих површина, прљање, шарање, оштећивање и загађивање зграда, јавних, водоводних, телефонских, санитарних и других уређаја и њихових дијелова, блаћење излога и фасада приликом прања улица, лијепљење плаката без дозволе и изван мјеста одређених за ту сврху, прање возила, ћилима и других ствари на јавним површинама као и уништавање и оштећивање посуда за отпатке.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана