Комотна власт у Бијељини у Мићићевим рукама

А. Јанковић, Љ. Алексић
Комотна власт у Бијељини у Мићићевим рукама

Бијељина - Градски одбор ДНС-а у Бијељини придружио се скупштинској већини коју предводи СДС, чиме је градоначелник Мићо Мићић обезбиједио комотну власт у свом дугогодишњем бастиону.

Послије потписивања коалиционог споразума СДС-а и ДНС-а у Бијељини власт у срцу Семберије чиниће шест странака и то СДС, ПДП, ДНС, СДА, НДП и СРС "Др Војислав Шешељ". Они ће располагати са 19 од 31 гласа у Скупштини града.

На заједничкој конференцији за новинаре СДС-а и ДНС-а у петак речено је да ће нови предсједник Скупштине града бити први човјек бијељинског ПДП-а Славиша Марковић, док ће потпредсједници бити из редова СДА и СРС "Др Војислав Шешељ".

Радикалима ће припасти и мјесто замјеника градоначелника, а спекулише се да би у ту фотељу могао сјести Драган Ђурђевић, доскорашњи предсједник Скупштине Бијељине и бивши Мићићев сарадник, а потом и љути противник. 

- Данас смо заокружили процес формирања скупштинске већине и веома сам задовољан што су наши коалициони партнери препознали квалитет пројеката који су урађени у протеклих десет година - рекао је Мићић послије потписивања споразума са ДНС-ом.

Он је истакао да је спреман на сарадњу са вишим нивоима републичке власти, нагласивши да ће разговарати и са СНСД-ом с циљем реализације пројеката неопходних за добробит грађана.

- Пројекти од суштинске важности и за Бијељину и за РС су, између осталих, аутопут Бијељина - Брчко, затим заштита од поплава, односно изградња Дринског насипа и регулација корита ријеке Јање, те изградња аутобуске станице. Све су то пројекти за које нам треба велика коалиција и добра сарадња са Савјетом министара БиХ и Владом РС - истакао је Мићић.

Предсједник ГО ДНС-а у Бијељини Милан Дакић рекао је да су за улазак у коалицију добили подршку од руководства странке.

- Показало се у претходном периоду да тијесна скупштинска већина ствара одређене проблеме у функционисању града те смо због тога одлучили да подржимо Мићића и будемо дио комотне већине од 19 одборника - рекао је Дакић.

Коментаришући одлуку ДНС-а и окретање леђа старим коалиционим партнерима, предсједник бијељинских социјалиста Недељко Јовић је рекао да ће грађани на наредним изборима показати да ни за једну странку није добро да у кампањи прича једно, а послије избора ради друго зарад личних интереса.

- ДНС је имао пад на овим изборима у Бијељини и у наредном периоду ће још више падати због своје непринципијелне политике - казао је Јовић.

Предсједник градског одбора СНСД-а Бијељина Недељко Ћорић у петак није желио да коментарише приклањање ДНС-а СДС-у.

Сједница

Сједница Скупштине града Бијељина требало би да буде одржана средином новембра, а како сазнајемо, ДНС је у замјену за подршку од СДС-а тражио начелничке фотеље у Одјељењу за привреду и пољопривреду, те Одјељењу за инспекцијске послове којим и сада руководи кадар ДНС-а.

Незванично, ДНС је затражио и директорска мјеста у апотеци "Семберија", те вртићу "Чика Јова Змај" и у још неколико градских предузећа.

Ко ће чинити локални парламент

ВЕЋИНА

19 одборника - СДС, ПДП, ДНС, СДА, НДП и СРС

ОПОЗИЦИЈА

12 одборника - СНСД, СП и Покрет "Успјешна Српска"

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана