Комисија на терену процјењује штету од невремена

Срна
Foto: Град Зворник

ЗВОРНИК - Комисија Градске управе за процјену штете од непогода обилази терен како би утврдила на којим локацијама и у којој мјери су оштећени усјеви и локални путеви од невремена које је недавно захватило сјеверни дио града.

Замјеник градоначелника Зворника Бојан Ивановић рекао је новинарима да су у Комисији, између осталих, пољопривредни и грађевински инжењери који ће са осталим члановима сагледати право стање ствари и предложити начин санације и рјешавања овог питања.

Сјеверни дио Зворника, односно насеља Брањево, Локањ, Шепак и Роћевић, погодило је 10. јуна краће невријеме - велика количина падавина, понегдје са градом, а дијелови равничарских ораница су поплављени.

Представник Службе цивилне заштите Дејан Галић рекао је тада да су нагле падавине поплавиле дијелове ораница и дворишта у Роћевићу и Шепку, као и другим мјестима сјеверног дијела подручја Зворника.

Наводећи да је вјетар поваљао пшеницу и друге житарице засијане на овом подручју, Галић је нагласио да је невријеме оштетило и некатегорисане путеве на овом дијелу зворничке територије, што је довело до проблема у одвијању саобраћаја.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана