Колонија сликарске радионице "Палета" први догађај "Зворничког љета"

СРНА
Колонија сликарске радионице "Палета" први догађај "Зворничког љета"

ЗВОРНИК - Колонија Сликарске радионице "Палета" у Зворнику први је догађај којим почиње вишедневна културно-забавна манифестација "Зворничко љето".

На платоу испред Народне библиотеке и музејске збирке у Зворнику млади умјетници, чланови "Палете" ствараће наредних седам дана своја сликарска дјела.

Сликар и ликовни педагог који је основао "Палету" Јово Лалић рекао је да му је драго када други кажу да су умјетници ове радионице светионици културе у граду јер двије деценије трају и пишу једну од најљепших зворничких прича.

Он сматра да је веома важно да се настави одржавање сликарске колоније која је духовна вертикала манифестације "Зворничко љето".

"Млади људи, који су стварајући прошли кроз `Палету` дали су својеврстан печат нашем граду, сада су познате архитекте, умјетници, док су неки постали свјетски познати дизајнери", рекао је Лалић новинарима.

Он је додао да ће у току ове манифестације чланови "Палете" радити на отвореном и дружити се са суграђанима и гостима.

Ове године учесници колоније, чланови "Палете", немају одређену тему као ранијих година када су сликали мотиве из зворничког живота.

У оквиру дневних догађаја, данас ће у Зворнику бити одржан и "Љетни базар", док ће манифестација "Зворничко љето" вечерас бити званично отворена концертом Лепе Брене на градској плажи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана