Коалициона подршка Милутину Тасовцу за начелника Угљевика

Срна
Коалициона подршка Милутину Тасовцу за начелника Угљевика

Фото: Срна ђ Коалициона подршка Милутину Тасовцу за начелника УГЉЕВИК - Предсједник СНСД-а Милорад Додик изјавио је након потписивања споразума осам странака о подршци Милутину Тасовцу као заједничком кандидату за начелника општине Угљевик да је окупљање важно за Републику Српску и сваку локалну заједницу.

“Гдје год имамо овакву синергију, имамо и добре резултате и учинићемо што је могуће више да направимо конекцију између локалног и републичког нивоа власти јер ни већа мјеста, као што су Бијељина и Добој, нису могла да издрже изолацију у том погледу”, рекао је Додик.

Он је додао да је у Добоју заједништво између институција Републике Српске и локалне заједнице омогућило 780 милиона КМ инвестиција.

Додик је рекао да коалиција партија на нивоу Републике Српске успјешно функционише и даје политичку снагу Српској да се бори и даље за свој статус.

“Без јаке коалиције нема ни политичке снаге и зато је важно да добијемо и општину Угљевик, као што ћемо сигурно побиједити у од 55 до 63 општине”, навео је лидер СНСД.

Он је рекао да окупљање најважнијих политичких фактора у Угљевику може да донесе важан резултат - локалну власт која ће сарађивати са Владом Републике Српске и са предузећем Рудник и термоелектрана Угљевик, које годишње издваја пет милиона КМ у буџет локалне заједнице.

“Тасовац је човјек за ново вријеме”, поручио је Додик.

Кандидат СНСД-а за начелника Угљевика, којег је подржало још седам странака, Милутин Тасовац рекао је новинарима да ће на локалним изборима у новембру у овој општини бити коначно направљена промјена власти која траје 20 година.

“Зато је потребан велики рад и слога и нећемо се бавити само критиком, него ћемо понудити програм развоја Угљевика за будућност”, најаво је Тасовац.

Потписивању коалиционе подршке присуствовали су и лидери Демоса Недељко Чубриловић и СП-а Петар Ђокић, као и потпредсједник ДНС-а Ђорђе Поповић, те представници странака: Уједињена Српска, Српска радикална странка “Др Војислав Шешељ” и Социјалистичка партија српске, Савез за нову политику.

Ђокић је рекао новинарима да је заједнички интерес осам политичких субјеката који подржавају Тасовца за начелника

Угљевика наставак развоја, али и настојање да се ова општина припреми за доба када термоелектрана оконча свој радни вијек.

Потписивање споразума организовано је у хотелу “Атлас”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана