Кнежево: Побили псе луталице и лешеве побацали на улазу у општину?

nezavisne.com
Кнежево: Побили псе луталице и лешеве побацали на улазу у општину?

Кнежево - Удружење грађана "Кербер" из Бањалуке на својој Фацебоок страници објавило је шокантне фотографије побијених паса у Кнежеву/Скендер Вакуфу, уз тврдње да су то починили локални ловци.

Како се наводи у опису фотографија, ловци су "уз помоћ ватрогасаца и прећутну сагласност полиције и руководства општине" побили псе луталице и лешеве побацали поред табле на улазу у ову општину.

Наводно је међу убијеним псима било и оних који нису луталице, а према подацима Удружења ловци су били упознати и ко су власници тих паса.

Љубитељи животиња су у коментарима осудили овај чин и затражили да се утврди одгорност и казне починиоци.

"Познати Кнежевски љубитељи животиња – ловци, уз помоћ ватрогасаца, прећутну сагласност руководства Општине и полиције Кнежева извршили су масакр над псима луталицама. Возилом нива са приколицом Ватрогасног друштва ујутро 11.03.2017. године ради заштите околине у Кнежеву лешине су у приколици одвукли двадесет метара од табле Кнежева. Није им засметало да убију скотну женку хаскија иако су знали чије је власништво", наводи се на Фацебоок страници Удружења грађана "Кербер" из Бањалуке.

Међутим, није познато да ли је локално ловачко удружење организовало одстријел паса луталица, или је ово починила само група ловаца којима су очигледно пси сметали.

О овом догађају огласила се локална непрофитна организација "Но хате локални тим Кнежево" које је осудило масакр паса луталица и затражило казну за починиоце.

"Колико год волимо људе и не дамо да им се било шта лоше дешава, толико треба да волимо и ове недужне животиње које су се борили за комад коре хљеба и тако преживљавале, а на крају су овако хладнокрвно лишене живота", објавио је "Но хате локални тим Кнежево" на својој ФБ страници.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана