Кнежевo: Једна банка за цијели град

А. Јанковић, Д. Стоканић
Кнежевo: Једна банка за цијели град

Кнежево - Пословница Уникредит банке у Кнежеву биће затворена до краја овог мјесеца, због чега ће њени корисници морати да пребаце рачуне у НЛБ Развојну банку, која ће остати једина у овој општини суоченој са све тежом кризом и одливом становништва.

Вијест о затварању банке узнемирила је пензионере који су пензије добијали путем Уникредит банке, али су им из Фонда за пензијско и инвалидско осигурање (ПИО) РС поручили да немају разлога за бригу. У Фонду ПИО кажу да је процедура пребацивања рачуна у другу банку једноставна и да траје свега неколико минута.

- Пензионери само треба да нам доставе број рачуна банке коју су изабрали и то је све. Нема никаквих дугих и компликованих процедура. Када су у питању иностране пензије, оне иду преко банака које саме регулишу промјену рачуна - истакао је портпарол Фонда ПИО РС Тихомир Јоксимовић.

Дугогодишњи клијент Уникредит банке Данијела Раљић плаши се да ће због затварања пословнице настати гужве.

- Остаће нам само једна банка у којој су и до сада биле велике гужве. Често идем у Бањалуку па ћу се снаћи, али ми је жао људи који ће морати чекати у редовима да би дошли до свог новца - каже Раљићева.

У Уникредит банци су потврдили да филијала у Кнежеву ради до краја овог мјесеца, а као разлог затварања навели су неисплативост пословања.

- Нажалост, оваква одлука је била неизбјежна јер у оквиру процеса оптимизације мреже пословница, а на основу актуелних тржишних кретања, наставак пословања филијале Кнежево више није економски оправдан - рекли су у Уникредит банци.

Додали су да су сви клијенти обавијештени о затварању и да ће им на располагању остати банкомат на истој локацији.

- Поред банкомата, клијенти могу користити услуге електронског банкарства путем којег и физичка и правна лица могу обављати сва плаћања - истакли су у Уникредит банци.

Збрињавање радника

У Уникредит банци истичу да ће радници филијале у Кнежеву бити збринути на најадекватнији начин.

- Наша банка увијек води рачуна о људским ресурсима, а тако ће бити и када је у питању троје запослених у филијали у Кнежеву - рекли су у Уникредит банци.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана