Кнежево: Донација Дому здравља у вриједности 12.000 КМ

Срна
Кнежево: Донација Дому здравља у вриједности 12.000 КМ

КНЕЖЕВО - Становници Кнежева, који су на привременом раду у Србији и Њемачкој, обезбиједили су Дому здравља заштитну опрему у вриједности од 12.000 КМ.

Уз помоћ добрих људи из Републике Српске обезбијеђена су заштитна одијела, маске, рукавице, капе, навлаке за обућу, постељина и дезинфекциона средстава.

Иницијатори ове акције били су Миленко и Александар Берак, родом из Кнежева, који су, у сарадњи са осталим донаторима, договорили и сву опрему купили у Српској.

Љекар у Дому здравља у Кнежеву Сузана Радић рекла је Срни да је донација посебно значајна радницима ове здравствене установе, јер су у јеку епидемије вируса корона свакодневно изложени могућој инфекцији.

“У вријеме договарања и осмишљавања донације и сама сам била у кућној изолацији, као и један број мојих колега, због контакта са пацијентима позитивним на вирус корона. Тестирање је показало да смо негативни, тако да смо срећни што смо могли преузети ову донацију”, истакла је Радићева.

Радићева је захвалила свима који су сарађивали у реализацији ове акције, хуманим донаторима из Београда, Бањалуке и Њемачке, људима који ни у вријеме епидемије нису заборавили свој завичај.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана