Кључеве станова добило пет породица погинулих бораца и РВИ

Срна
Кључеве станова добило пет породица погинулих бораца и РВИ

Шамац - Министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Миленко Савановић уручио је данас у Шамцу рјешења и кључеве пет станова породицама погинулих бораца и ратним војним инвалидима /РВИ/. Савановић је рекао да је данашњом додјелом станова, у чију је изградњу Влада Републике Српске уложила 148.000 КМ, а локална управа Шамца 37.000 КМ, завршено стамбено збрињавање породица погинулих бораца и РВИ на подручју општине.

"У оквиру програма Влада Републике Српске жСтамбено збрињавање породица погинулих бораца и ратних војних инвалида за период 2007. до 2015. годинеж, у Шамцу је изграђено 48 станова и додијељена неповратна новчана средства за стамбено збрињавање 94 породице", рекао је Савановић.

Он је истакао да треба да буде завршена изградња 535 стамбених јединица и исплаћена неповратна новчана средства за 253 породице и ратна војна инвалида како би у потпуности био реализован програм на простору цијеле Републике Српске.

Савановић је изразио увјерење да ће до краја године свих 788 корисника који су обухваћени програмом имати ријешено стамбено питање.

Он је нагласио да је у току припрема нове уредбе Владе о збрињавању ових категорија које из различитих разлога нису конкурисале за средства од 2007. до ове године.

Предсједник Борачке организације Републике Српске Миломир Савчић рекао је да ће Борачка организација инсистирати да се овај програм доведе до краја, те покренути иницијативу да у наредној години почне нови програм којим би право на трајно стамбено збрињавање било проширено и на РВИ пете категорије, као и на демобилисане борце прве категорије који су у стању социјалне потребе и не могу самостално да ријеше стамбено питање.

Замјеник начелника општине Шамац Милан Николић захвалио је Влади и ресорном министарству на реализацији програма у овој локалној заједници, у којој живи 360 породица погинулих бораца и 480 РВИ.

Станове у новој згради у насељу Немањићи добиле су три породице погинулих бораца и два ратна војна инвалида.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана