Киша савезник комараца

А. Ј. - М. В.
Киша савезник комараца

Бањалука - Најезда инсеката узнемирила је многе грађане РС, а највише проблема имају становници у приобаљу због великог броја комараца.

Запрашивање на подручју Градишке, које је било планирано за ову седмицу, одгођено је због кише. Начелник Градишке Зоран Латиновић рекао је да је за уништавање комараца задужено предузеће "Еко-бел" из Лакташа.

- Акција сузбијања и запрашивања комараца са земље требало би да буде обављена након што се вријеме стабилизује - истакао је Латиновић и додао да ће за те намјене из буџета бити издвојено 30.000 марака.

У Шамцу је уништавање ларви комараца обављено крајем априла и почетком маја.

- У посљедњих десетак дана поново је дошло до најезде комараца, поготово у вечерњим часовима. Расписали смо тендер који треба да буде завршен за седам дана када ће се приступити уништавању комараца - рекао је начелник Шамца Саво Минић и додао да ће из буџета општине за те намјене бити издвојено 40.000 КМ.

И у Српцу је у току избор најповољнијег понуђача за запрашивање комараца, за које ће бити издвојено око 14.000 марака, док је у Приједору и Бијељини уништавање комараца обављено прије десетак дана.

Акција запрашивања комараца са земље завршена је и на подручју Бањалуке.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана