Киша престала, водостаји на подручју Сребренице у опадању

Срна
Киша престала, водостаји на подручју Сребренице у опадању

СРЕБРЕНИЦА - Водостаји на подручју општине Сребреница су у опадању, а ситуација се стабилизује, рекао је Срни начелник Одјељења за друштвене дјелатности и јавни сервис ове општине Адем Мехмедовић.

-Киша, која је падала непрекидно два дана, становништву Сребренице створила је много проблема, али јутрос су падавине престале - рекао је он.

Мехмедовић каже да је данашњим обиласком терена утврђено да нема угрожених становника, да су водостаји у опадању и тренутно нема опасности, а Служба цивилне заштите и ватрогасци су у приправности.

-Јуче смо због појаве клизишта имали прекид саобраћаја на локалном путу у Горњим Поточарима, који повезује шест села са Поточарима и то им је једина путна комуникација. Тај пут је поново проходан, иако је опет дио клизишта сишао на пут и вјероватно ће требати интервенција машина да се то санира - рекао је Мехмедовић.

Према његовим ријечима, временске неприлике оставиле су посљедице. Тренутно село Леховићи има проблем, јер је оштећен приступ мосту, који води до овог села па се не може аутомобилима пролазити и потребна је интервенција механизације.

-Због велике количине воде оштећени су и други путеви на подручју наше општине, путеви према Слаповићима, Жедањску, Жутици те Спасин До - Булоговина - Саставци, и други, али сад нам је онемогућен приступ Леховићима. Машине су јуче цијели дан биле на терену и одмах су реаговале гдје је требало, у насељу Плави мост, на путу у Горњим Поточарима, на путној релацији Сребреница – Јадар - објашњава Мехмедовић.

Он каже да је проблема било у насељима Гостиљ и Дуго Поље, гдје се интервенисало са врећама са пијеском ради заштите кућа и спријечено је плављења стамбених објеката.

Мехмедовић поручује да се након данашњег престанка очекује побољшање временских прилика, те да ће се приступити санацији поплављених подручја и утврђивању причињене штете.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана