Касни реализација инфраструктурних пројеката у Сребреници

Срна
Касни реализација инфраструктурних пројеката у Сребреници

Сребреница - Делегација Владе Србије приликом данашње посјете и обиласка градилишта у сребреничкој општини констатовала је да касни реализација инфраструктурних пројеката који се финансирају средствима Србије у овој локалној заједници.

Државни секретар у Министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Србије Имре Керн, који је предводио делегацију, рекао је да није задовољан због великог кашњења у реализацији пројеката.


"То смо видјели прошлог мјесеца када смо добили тромјесечене извјештаје са градилишта. Због тога смо данас дошли да се увјеримо и дамо подршку имплементаторима и извођачима радова", истакао је Керн.

Имплементатор пројеката је УНДП, а различити извођачи раде на изградњи дјечијег обданишта, реконструкцији главне саобраћајнице, изградњи локалних путева и производне хале. Сви ови објекти граде се средствима Србије од три милиона евра.

Начелник сребреничке општине Младен Грујичић каже да је до кашњења дошло због измјена пројектних захтјева, али и због непостојања документације о мрежи подземних водоводних, електро и телефонских инсталација кроз Сребреницу.

Он је истакао да је УНДП имплементатор пројекта и да су се у почетку јавиле компликације које су довеле до кашњења радова, који неће бити завршени до краја септембра како је било предвиђено, него сигурно мјесец касније.

"Радови се изводе квалитетно и у складу са пројектима и одговарајућом динамиком, изузимајући почетно кашњење", појаснио је Грујичић и истакао да се ради о изузетно значајним објектима за ову средину.

Према његовим ријечима, касни изградња обданишта и прва фаза реконструкције главне саобраћајнице кроз Сребреницу, која ће се одвијати у више фаза.

Бивши премијер, а садашњи предсједник Србије Александар Вучић је на инвестиционо-развојној конференцији у Сребреници у новембру 2015. године обећао помоћ овој општини у износу од пет милиона евра.

Два милиона су одмах уплаћена у општински буџет за његову санацију и измирење дугова општине, а три милиона су намијењена за инфраструктурне пројекте који се реализују ове године.

Тим средствима финансира се изградња модерног објекта дјечијег обданишта, једне производне хале, реконструкција и изградња више локалних и сеоских путева, те реконструкција главне саобраћајнице кроз Сребреницу и изградња тротоара на више дионица, те још неколико мањих пројеката.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана