Кандидата СНСД-а за начелника Мркоњић Града подржали и ДНС, НДП и Уједињена српска

Срна
Кандидата СНСД-а за начелника Мркоњић Града подржали и ДНС, НДП и Уједињена српска

МРКОЊИЋ ГРАД - Предсједник Општинског одбора СНСД-а Мркоњић Град Зоран Тегелтија потписао је вечерас са предсједницима општинских одбора ДНС-а Миланком Алексићем, НДП-а Јовом Павловићем и Уједињене Српске Слободаном Ћоћкалом коалициони споразум о подршци кандидату СНСД-а за начелника ове општине Драгану Вођевићу на предстојећим локалним изборима.

Тегелтија је истакао да се овим споразумом даје подршка заједничком кандидату за начелника општине, дефинише сарадња у предизборном периоду, као и принципи формирања локалне власти након избора.

“Желим им да имају успјешну кампању и да остваре своје политичке циљеве. А наш циљ је да заједно радимо у будућем периоду и да будемо подршка новом начелнику, а најважнија ствар је да грађани буду задовољни одлукама које буду доносили локални парламент и начелник”, рекао је Тегелтија и захвалио коалиционим партнерима на подршци Вођевићу, који је једини кандидат за начелника општине Мркоњић Град.

Тегелтија истиче да нису срећни због чињенице да Вођевић неће имати противкандидата на локалним изборима.

“То је за мене преседан, пракса којој се нимало не радујемо и нисмо жељели да се деси таква ситуација. Ми смо жељели да грађани добију алтернативу да бирају између једног и другог кандидата”, навео је Тегелтија и додао да то вјероватно говори и о снази СНСД-а и њиховог кандидата.

Алексић је нагласио да му је жао што Вођевић неће имати противкандидата, додајући да опозиционе странке очигледно имају политику коју он, као ни многи, не може разумјети.

Павловић је рекао да је у локалном парламенту до прије мјесец дана био у опозицији, али да ће сада дати подршку СНСД-у, те да ће са њима сарађивати у будућем периоду.

Ћоћкало истиче да је ово коалиционо удруживање и размјена идеја на локалном нивоу потребно Мркоњић Граду и да ће се сви потрудити да раде најбоље што знају за добробит грађана.

Кандидат СНСД-а за начелника Мркоњић Града Драган Вођевић истакао је да би било добро да има противкандидата на изборима, али да је то одлука опозиције коју треба поштовати.

“Било би добро да имамо опозиционог противкандидата, али то је њихова одлука и треба да поштујемо њихов став. Што више бирача изађе на изборе и дају ми повјерење, сматраћу већом обавезом да свој посао обављам часно и поштено”, рекао је Вођевић новинарима.

Он је захвалио Општинском одбору СНСД-а што је добио једногласну подршку за кандидатуру, као и коалиционим партнерима који ће га подржати.

Драган Вођевић /43/ је љекар интерниста и одборник у Скупштини општине Мркоњић Град од 2016. године.

Јуче је потписан споразум о коалиционој сарадњи општинског одбора СНСД-а Мркоњић Град са Демосом и Социјалистичком партијом у тој општини.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана