Кампања "За потпуну подршку породици" настављена у Бијељини

Срна
Foto: Срна

БИЈЕЉИНА - Министар породице, омладине и спорта Републике Српске Соња Давидовић посјетила је данас у Бијељини породицу Миодрага Јовића, оца шесторо дјеце и уручила им помоћ у виду бијеле технике, а договорена је и подршка ресорног министарства за опремање собе за дјецу.

"Са породицом Јовић сам разговарала о условима у којима живе и начину да се превазиђу проблеми с којима се сусрећу. Сматрам да је у овом времену, када свакодневно стрепимо од ширења вируса корона и посљедица које оставља за собом, потребно ове људе охрабрити, разговарати с њима, бити подршка, не само у материјалном смислу. Ми нисмо дошли празних руку, изашли смо у сусрет домаћинима и донијели оно што је било потребно, али то бих у овом тренутку ставила у други план", изјавила је Давидовићева.

Миодраг Јовић захвалан је на исказаном разумијевању и подршци његовој породици којој ће поклони које су данас добили много олакшати свакодневне обавезе у домаћинству.

Најважније је, каже он, да су дјеца здрава, па ће се, уз подршку институција и добрих људи, све препреке савладати.

И породица Борислава Стевановића обрадовала се поклонима, јер је материјална ситуација, како кажу, прилично тешка и свака помоћ је добродошла.

"Дјеца су добри ђаци, а спремни су и да помогну у свакодневним обавезама и то ме чини поносним јер вјерујем да ће постати вриједни, одговорни и добри људи", истакао је Стевановић.

Министар Давидовић није крила задовољство што у породици Стевановић, упркос свим изазовима, влада ведар дух и заједништво које је јаче од свих тешкоћа.

"Мајка ове дивне дјеце је у школи добила диплому као најмама и на томе јој морам честитати, јер је то заиста вриједно и рекла бих изузетно заслужено признање. С обзиром на то да су дјеца добри и вриједни ђаци, договорили смо се да им испунимо жељу и обезбиједимо андроид телефоне, како би лакше пратили наставу", истакла је Давидовићева.

Министарство породице, омладине и спорта у оквиру кампање "За потпуну подршку породици" континуирано пружа помоћ и подршку вишечланим породицама у Републици Српској.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана