Јунаци приједорских ратних бригада нису заборављени

С. Т.
Јунаци приједорских ратних бригада нису заборављени

Приједор - Предсједник Борачке организације РС Миломир Савчић уручио је јуче у Приједору постхумна одликовања за 24 погинула борца из Приједора, Козарске Дубице и Крупе на Уни, а у оквиру обиљежавања Дана приједорских ратних бригада.

Савчић је нагласио да брига Борачке организације РС  о породицама погинулих бораца и о осталим борачким категоријама мора бити стална и непрекидна.

- Ова одликовања имају посебно мјесто и статус у историји Српске и зато смо се опредијелили да се у наредном периоду сви погинули саборци одликују Медаљом заслуга за народ као видом посебног друштвеног признања за жртву коју су дали за стварање РС - појаснио је Савчић.

Деса Милошевић из Козарске Дубице примила је одликовање за супруга Радована који је погинуо у Орашју у августу 1992. године.

- Сјећање је увијек тешко, али схватамо да нисмо сами и идемо даље. Имам два сина и троје унучади и то ме тјеши - казала је она.

Захвалан што су се сјетили његовог дједа Рајка, који је погинуо на бихаћком ратишту 1995. у 47. години, био је и Александар Кнежевић из Дрвара.

Градоначелник Приједора Марко Павић изјавио је да су двије приједорске бригаде у рату имале изузетан значај не само за приједорски крај него и за цијелу РС јер су далеко више времена провели изван Приједора и околине.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана