Јујућ: Бијељина је локална заједница која може послужити као примјер

Срна
Јујућ: Бијељина је локална заједница која може послужити као примјер

БИЈЕЉИНА - Министар управе и локалне самоуправе Републике Српске Сенка Јујић рекла је да је данас са градоначелником Бијељине Мићом Мићићем разговарала о примјени Закона о локалној самоуправи, о искуствима градске власти у примјени Закона и, евентуално, идејама за поправљање одређених ставки.

Јујићева је рекла да је на састанку било ријечи и о примјени Посебног колективног уговора, за који је рекла да се у овој јединици локалне самоуправе примјењује на најбољи могући начин.

Она је додала да је више него добро што, када је ријеч о упису у Централну базу првог примјерка матичних књига, стопа верификације у овој јединици локалне самоуправе износи 99 одсто.

Јујићева је навела да је на састанку било ријечи и о тренутној епидемиолошкој ситуацији и поново упутила молбу свим начелницма и градоначелницима, као и грађанима да се придржавају мјера Института за јавно здравство, као и закључака Републичког кризног штаба за ванредне ситуације.

Градоначелник Бијељине Мићо Мићић истакао је да Бијељина може послужити као примјер када је ријеч о примјени Закона о локалној самоуправи.

"Прије неколико година вршене су његове измјене, што је значајно допринијело ефикасности рада Скупштине и уопште функционисању рада локалне самоуправе", рекао је Мићић и додао да је Бијељина стабилна локална заједница која никада није била блокирана.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана