Југовић: Пале да задрже своју стратешку позицију

Срна
Југовић: Пале да задрже своју стратешку позицију

Пале - Начелник општине Пале Бошко Југовић рекао је вечерас да Пале, као мјесто у којем је стварана Република Српска, своју стратешку позицију треба да задрже и даље.

"Преузели смо обавезу да одбранимо ту стратешку позицију", рекао је Југовић на свечаној сједници Скупштине општине /СО/ Пале, одржаној поводом славе ове општине Велике Госпојине.


Према његовим ријечима, приоритет извршне власти на Палама у наредном периоду биће стварање услова за формирање пословне зоне на мјесту фабрике "Фамос", која је у стечају, за шта је подршку из буџета Републике Српске најавио и предсједник Српске Милорад Додик.

Југовић је међу дугорочним приоритетима општине Пале навео и унапређење услова за туризам на подручју општине, посебно на Јахорини, као и обезбјеђивање адекватног смјештај Факултета за физичко васпитање Универзитета у Источном Сарајеву.

Он је додао да су изградња нове и обнављање постојеће инфраструктуре стални приоритет општинске власти.

"Ове и друге активности ни у ком случају не смију и неће закочити издвајање средстава у области школства, спорта, здравља, пронаталитетне политике, подстицаја у области пољоприведе, запошљавања и културе и свим другим сегментима друштвеног живота у Палама", рекао је Југовић, поручивши да заборављене неће бити ни борачке категорије, те пензионери.

Предсједник СО Пале Предраг Вучићевић рекао је да ће се СО у будућности, као и до сада, у свом раду водити интересима грађана.

Говорећи на свечаној сједници, Вучићевић је подсјетио да од прошлогодишњих локалних избора скупштинску већину има један политички блок, а други начелника.

"Упркос томе, показали смо да можемо сарађивати као цивилизовани људи без обзира на политичке различитости", истакао је Вучићевић и као примјер навео једногласно усвајање овогодишњег општинског буџета, те активности на његовој реализацији.

На свечаној сједници СО приказан је промотивни филм о Палама, а додијељена су и признања заслужним појединцима и колективима.

У програму свечане академије потом је наступио хор Српског просвјетног и културног друштва "Просвјета" из Пала.

Свечаној сједници СО Пале и свечаној академији, осим одборника, присуствовали су потпредсједник Народне скупштине Републике Српске Соња Јовичевић-Караџић и посланик Мирослав Брчкало, градоначелник Источног Сарајева Ненад Вуковић, више начелника и предсједника СО Пале у претходним мандатима, те бројне друге званице.

У оквиру овогодишњих Госпојинских свечаности, којима општина Пале обиљежава крсну славу и Дан општине – Успење Пресвете Богородице, вечерас је одржан дефиле и концерт пет културно-умјетничких друштава из Републике Српске, Србије и Пољске.

Централна славска свечаност биће одржана у понедјељак, 28. августа, на крсну славу и Дан општине-Успење Пресвете Богородице.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана