Југовић и Врховац о реализацији капиталних пројеката на Палама

Срна
Foto: Илустрација

ПАЛЕ- Начелник општине Пале Бошко Југовић и вршилац дужности директора Инвестиционо-развојне банке /ИРБ/ Републике Српске Дражен Врховац разговарали су данас о реализацији капиталних пројеката на подручју највеће источно-сарајевске општине и констатовали да постоје модели да се заједнички оживотворе значајни подухвати у инфраструктури.

"Био је ово плодотворан састанак на којем смо размотрили могућности да уз подршку ИРБ Републике Српске финансирамо капиталне пројекте на подручју Пала, почев од изградње новог постројења топлане, гдје смо већ у фази изградње топловода," оцијенио је Југовић.

Он је навео да је било ријечи о пројектима у области реконструкције и изградње путне и комуналне инфраструктуре и изградњи нове општинске зграде.

"Усагласили смо се да постоји квалитетан и реално остварив начин да заједнички реализујемо ове важне послове", рекао је Југовић, саопштено је из Општинске управе Пале.

Врховац је истакао да се за задовољством одазвао позиву начелника Пала на радни састанак, подсјетивши да је ИРБ и раније имала важну улогу у реализацији развојних пројеката на овом подучју, првенствено на Јахорини, али и кроз програме подршке привредним субјектима, стамбеног збрињавања младих брачних парова и директне подршке неким, условно речено, мањим пројектима у области инфраструктуре.

"Сматрам да су пројекти које ми је предочио начелник Југовић добро осмишљени и да су сви усмјерени на побољшање квалитета живота грађана у овој општини, која се видљиво развија и гради", поручио је Врховац.

Он је истакао да је ИРБ Републике Српске апсолутно опредијељена и спремна да активно подржи њихову реализацију, јер за то има и моделе и могућности.

Југовић и Врховац су најавили да ће ускоро организовати и нови састанак у ширем формату, на којем ће учествовати и стручне службе општине и ИРБ Републике Српске, а на којем ће реализација пројеката бити конкретизован.

Послије тога ће се, како се наводи, покренути и потребне процедуре које претходе њиховој реализацији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана