Јубилеј запослени у Радио Српцу дочекали у блокади

Ц. М.
Јубилеј запослени у Радио Српцу дочекали у блокади

Србац - Радио Србац, једна од најстаријих радио-станица на овим просторима, умјесто прославе четири деценије постојања јубилеј је дочекала у блокади.

Због дуга од 19.300 марака Пореска управа РС је прије двије седмице блокирала жиро-рачун Радио Српца. То је трећа блокада у посљедњих пола године, а у овој медијској кући кажу да их овако тешка ситуација није задесила од када је основана.

- Прва блокада десила се 4. децембра прошле године, због дуга према Пореској управи од 14.950 КМ, а друга је услиједила на основу тужбе бившег директора Горана Савановића, коме смо у мају ове године исплатили 6.800 КМ, као отпремнину. Трећа блокада нас је бацила на кољена - каже директор Радио Српца Дејан Угрен.

Он истиче да су радници посљедњу плату добили за јануар ове године, а доприноси су задњи пут исплаћени за април прошле године, због чега је и услиједила блокада. Криза сеже неколико година уназад.

- Од планираних 100.000 марака у 2013. години добили смо 80.000. Прошле године смо добили смањење буџета на 90.000 КМ. У првих шест мјесеци ове године дозначено нам је 15.000 марака мање од плана, па се питам како функционишемо - тврди Угрен.

Начелник Српца Драго Ћирић изразио је наду да ће ова медијска кућа ускоро стати на ноге.

- У посљедњих годину издвојили смо много новца за санацију штете од поплава, а од Фонда солидарности РС нисмо добили значајнију помоћ. Уколико добијемо обећани новац, дио ћемо усмјерити Радио Српцу, да би очистио дугове и почео нормално да ради - додао је Ћирић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана