Још два кружна тока за смањење гужви у Бјељини

Љ. А.
Још два кружна тока за смањење гужви у Бјељини

Бијељина - С обзиром на то да Бијељина има све више становника, а самим тим и возила, до краја године би у овом граду требало да никну још два кружна тока, захваљујући којима ће саобраћајне гужве бити смањене.

Дугачке колоне возила на такозваној раскрсници "Блед" требало би да постану прошлост, јер је овдје планирана градња кружног тока.

Проблем успореног одвијања саобраћа биће ријешен и између улица 27. марта, Николе Тесле, Српске војске и Жртава фашистичког терора, а идејно рјешење за ову кружну раскрсницу већ је урађено.

- Улица Српске војске, која обухвата и дио ове раскрснице, је магистралног карактера и дио је пута Бијељина - Јања (Зворник). Стечени су услови за измјене саобраћаја, јер сада постоји и трећи крак обилазнице око Бијељине, па је теретни саобраћај преусмјерен на ову саобраћајницу - рекао је начелник Одјељења за стамбено-комуналне послове града Бијељина Томица Стојановић.

Према његовим ријечима, планирано је да се и раскрсница код Жељезничке станице такође претвори у кружни ток.

Он је навео и да ће доћи до измјена у дијеловима улицама Жртава фашистичког терора и Потпоручника Смајића, током извођења радова.

- Једносмјерни токови улица неће бити од "Бледа" ка улици Кнеза Милоша, него ће бити окренути у супротном правцу. Такође, и у улици Потпоручника Смајића саобраћај ће бити окренут у контра правац од садашњег - рекао је Стојановић.

Предност овог начина регулисања саобраћаја град Бијељина је препознао прије неколико година, па је ово једна од ријетких локалних заједница која тренутно има 11 кружних раскрсница у граду.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана