Још данас отворен хуманитарни број за обнову храма у Отишићу

Срна
Foto: Архива

ДРВАР- Из дрварског Удружења младих "Басташица" позивају све људе добре воље да још данас позову "М:телов" хуманитарни број 1416 и тако дарују једну КМ за обнову Храма архангела Михаила и парохијског дома у врличком српском селу Отишић у Далмацији.

"Ми као повратници у Дрвар разумијемо тежак повратнички живот наше браће са друге стране Динаре и знамо колико је важна обнова наших храмова, манастира и огњишта за наш опстанак и останак у Крајини", кажу за Срну из овог удружења.

Из Удружења истичу да се комплетна акција спроводи уз благослов Његовог преосвештенства епископа далматинског Никодима.

Средства за обнову Храма и парохијског дома могу да се уплате на девизни рачун са назнаком "за обнову храма и парохијског дома у Отишићу".

Власник рачуна је Српска православна црква у Хрватској, Епархија далматинска, Црквена општина Врлика, адреса Николе Вранчића 1, 21236 Врлика, Хрватска, OIB 66548359378, IBAN: HR9824020061100461518, a SWIFT: ESBCHR22.

Отишић је смјештен између Врлике и Сиња, подно планине Свилаје на југоистоку и акумулационог језера Перуча на сјевероистоку.

Заузимајући простор од 51 километра квадратног, са 13 заселака и 1.200 становника прије рата, било је највеће село у сињској општини. Његовим ободом протеже се магистрални пут Книн-Врлика-Сињ-Сплит.

Ово српско село некада је имало цркву, гробље, капелу, школу, неколико продавница /задруга/ и гостиону, а данас у њему живи свега неколико десетина житеља, али који искрено вјерују да ће се вратити живот у њихов завичај.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана