Јевтићи под водом

Срна
Јевтићи под водом

ВЛАСЕНИЦА - Падавине на подручју општине Власеница причиниле су велику штету десетинама домаћинстава у Мјесној заједници Грабовица, посебно у насељеном мјесту Јевтићи, гдје је ријека Дрињача изашла из корита, рекао је Срни начелник општине Власеница Мирослав Краљевић.

Он је подсјетио да се слично дешавало 2010. и 2014. године, када су домаћинства на овом подручју претрпјела огромну штету.

"Данас су поплављена имања, а све што су домаћини засијали - страдало је. Упозорили смо становништво да се склони јер животи су најважнији. Домаћини су успјели да склоне стоку. Општинска комисија је на терену и процјењује штету. Видјећемо како можемо помоћи, а обратићемо се и вишим институцијама", рекао је Краљевић.

Он је навео да су се већ обратили Републичкој управи цивилне заштите, а планирано је да своје проблеме изнесу и институцијама Владе Републике Српске.

"Ми у Власеници имамо велики проблем. Неопходно је да се уреди ријечно корито јер знамо да је Дрињача протеклих година направила овдје, а и у свим мјестима која се налазе ниже током ријеке, незамисливу штету. Потребно је у Јевтићима урадити велики мост, проширити и отворити корито и онда ћемо ријешити питање поплава", истакао је Краљевић.

Он је изјавио да ће општина Власеница помоћи у санацији штете онолико колико је у могућности, али и да без Владе Републике Српске неће бити у стању да то ураде јер су потребна велика улагања.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана