Јеринић: СНСД радио у корист грађана, није било неправилности

Срна
Јеринић: СНСД радио у корист грађана, није било неправилности

СТАНАРИ- Предсједник Општинског одбора СНСД-а Станари Горан Јеринић изјавио је да је СНСД, док је био на власти у овој локалној заједници, са тадашњим коалиционим партнерима радио у корист грађана, да су све одлуке биле јавне и објављиване у службеним гласницима, негирајући да је било неправилности.

Јеринић је на конференцији за новинаре, поводом недавног јавног иступа начелника општине Радојице Ћелића и предсједника Скупштине Дениса Стевановића када су указали на наводне неправилности претходне власти, рекао да СНСД у Станарима поносно стоји иза свих политичких одлука и резултата реализованих у овој општини док су били извршна и законодавна власт.

Он је навео да је индустријска зона у Драгаловцима у власништву општине, а не приватном, те негирао да је лично 2018. године разријешио Радојицу Ћелића са мјеста начелника Одјељења за општу управу и поручио да је разрјешење производ Ћелићевог подривања због којег је изгубио повјерење, након чега је почео негативну кампању против СНСД-а.

Јеринић каже да је изненађен таквим ставом према СНСД-у и поручује да актуелна локална власт мора да одговори јавности и грађанима зашто Скупштина општине није усвојила буџет за ову годину, те зашто су заустављени развојни пројекти и инвестиције по којима је ова општина била позната у претходном периоду.

Он је упозорио да се врши мобинг над члановима СНСД-а запосленим у општинским органима и да установе на чијем челу је био СНСД добијају негативно мишљење на рад у протеклој години упркос позитивном пословању.

Јеринић је од Ћелића затражио јавно извињење и најавио да ће, у супротном, правду тражити пред правосудним органима. Некадашњи начелник општине Станари Душан Панић (СНСД) рекао је да поштује демократску изборну вољу грађана, али да осуђује покушаје нове власти да криминализује рад бивше, те поручио да ниједна утрошена марка није злоупотријебљена, али да је могуће да су се поткрале поједине рачуноводствене грешке.

Он је навео да су Станари у претходних пет година предњачили по капиталним инвестицијама у републици Српској, да је за те намјене усмјеравано 40 одсто буџета, те да су резултати видљиви и мјерљиви јер је асфалтирано 80 километара путева, изграђено 40 километара јавне расвјете, 11 мостова и обданиште, формирана индустријска зона.

Према његовим ријечима, буџетски дефицит је посљедица епидемије вируса корона, али функционисање општине није доведено у питање.

Предсједник Клуба одборника СНСД-а у Скупштини општине Станари Недељко Ђекић каже да политичке странке које чине већину у локалном парламенту желе да обезвриједе досадашњи рад СНСД-а, да су и даље у предизборној кампањи, те им поручио да усвоје локални буџет и наставе развој Станара који је тренутно заустављен.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана