Јеринић преузео увјерење о градоначелничком мандату

Срна
Јеринић преузео увјерење о градоначелничком мандату

ДОБОЈ - Кандидат СНСД-а за градоначелнка Добоја Борис Јеринић преузео је данас у Сарајеву увјерење о мандату на ову функцију, речено је Срни из кабинета градоначелника.

Из кабинета је најављено да је за сутра заказана конститутивна сједница Скупштине града Добоја, која ће почети у 10.00 часова.

Јеринић је јуче рекао да ће се након конституисања новог сазива локалног парламента наставити са реализацијом капиталних пројеката у овом граду након периода стагнације изазване одлуком Централне изборне комисије БиХ о понављању локалних избора.

"Тражимо рјешења да у Добој људи долазе, да овдје остају и да овај град иде напријед. То су грађани препознали и хвала им свима, јер су добрим дијелом дали печат и за политичку стабилност, али и смјер куда је Добој кренуо, а кренуо је крупним кораком, узлазном путањом", каже Јеринић. 

Након обједињених резултата на поновљеним изборима одржаним 21. фебруара и локалним изборима, одржаним 15. новембра, за мјесто градоначелника Јеринић је освојио највише овјерење грађана са 21.149 гласова или 67,07 одсто, подаци су Централне изборне комисије БиХ.

Кандидат СП-а Срђан Тодоровић освојио 5.194 или 16,47 одсто гласова, а Цвијан Филиповић из СДС-а 5.192 или 16,46 одсто гласова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана