Јеринић: Потребу политичке стабилности препознало 90 одсто странака

Срна
Јеринић: Потребу политичке стабилности препознало 90 одсто странака

ДОБОЈ - Градоначелник Добоја Борис Јеринић задоволјан је што је 90 одсто партија у граду, међу којима је и Социјалистичка партија, препознало да је политичка стабилност предност ове локалне заједнице да би се град развио на добробит свих грађана.

"СП је стратешки и коалициони партнер већ дужи низ година. Одређене несугласице смо превазишли, ту смо да разговарамо, и сваки нјихов допринос развоју града Добоја ћу прихватити. Већ смо имали одређене кораке и најавили смо неке нове", рекао је Јеринић новинарима.

Он је навео да је са предсједником добојског Одбора СП-а Срђаном Тодоровићем, који је и директор Фонда за заштиту животне средине и енергетску ефикасност Републике Српске, договорио суфинансиранје пројекта изграднје колектора фекалне канализације и пречистача у мјесној заједници Велика Буковица, као и рјешаванје водоснабдијеванја у мјесној заједници Болјанић.

Он је нагласио да град Добој има стабилну скупштинску већину и да је добродошао свако ко жели добро овој локалној заједници.

"Драго ми је што је и СП то схватио. Наравно, они су имали противкандидата за градоначелника на локалним изборима и ја сам имао разговор са Тодоровићем, који је посланик и чији утицај у Народној скупштини Републике Српске може да допринесе развоју Добоја", рекао је Јеринић.

Јеринић је најавио да ће иницијативе које су у служби грађана два одборника СП-а у Скупштини града Добоја имати његову и подршку СНСД-а, странке из које долази.

Одборник СП-а у Скупштини града Добој Ведран Глигорић рекао је новинарима да ова партија наставља опозиционо дјеловање у локалном парламенту.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана