Јеринић подржао реализацију пројекта “Тешке торбе”

Срна
Foto: Срна

ДОБОЈ- Градоначелник Добоја Борис Јеринић рекао је да ће помоћи постављање ормара за одлагање ствари ученика у Основној школи (ОШ) “Свети Сава” како би се реализовао пројекат “Тешке торбе”, са којим су ученици шестог разреда освојили друго мјесто на регионалном такмичењу из демократије у организацији Педагошког завода Републике Српске.

Јеринић је након данашњег пријема честитао ученичком тиму за остварен резултат, али и њихов друштвени активизам, те допринос локалној заједници.

“То ми говори да град Добој има будућност. Овај тим младих људи шестог разреда је будућност града Добоја”, рекао је новинарима Јеринић, који је захвалио руководству ОШ “Свети Сава” и предметном наставнику Оливери Недић.

Он је истакао да је импресиониран што млади не размишљају само о себи, већ и о генерацијама које ће тек доћи и суочити се са истим проблемом тешких торби.

Јеринић је најавио да ће за глобално рјешавање тог проблема Градска управа и ова школа послати заједничку иницијативу Министарству просвјете и културе Републике Српске, као и другим школама.

“Овај проблем привремено ћемо рјешавати са ОШ Свети Сава постављањем ормарића и у то ћемо укључити средњу Техничку школу, која ће помоћи својим другарима”, изјавио је градоначелник Добоја, задовољан што рјешавање проблема долази од малих људи који објективно сагледавају проблеме и потешкоће.

Јеринић је најавио да ће наћи времена, простора и начина да се реализују добри пројекти младих, а у интересу генерација које долазе.

Наставник демократије Оливера Недић поздравила је данашњи пријем код градоначелника, за који је навела да је препознавање добре иницијативе која ће угледати свјетло дана издвајањем средстава да се проблем тешке торбе и ријеши у школи.

“Желимо укључити и средњошколце из Техничке школе и на тај начин промовисати предузетништво у Добоју, да млади људи разумију колико је важно мапирати проблеме и предлагати иницијативу, да не морају чекати да одрасту да се неки проблем ријеши”, навела је Недићева.

Члан тима Дорис Ђурђевић рекла је да су портфолиом пројекта “Тешке торбе”, освојили прво мјесто на градском такмичењу, а друго на регионалном.

“Приказали смо проблем тешке торбе, а као рјешење понудили увођење ормарића, а са наставницом смо разговарали о системским рјешењима, односно увођењу електронских уџбеника, смањењу обима градива”, навела је Дорис.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана