Јелен лопатар истјерао директора из фотеље

Милијана Латиновић
Јелен лопатар истјерао директора из фотеље

Добој - Директор Туристичке организације (ТО) у Добоју Митра Ђуричић јуче је поднијела неопозиву оставку на ову функцију због, како је навела, мобинга и онемогућавања испуњења радних задатака на добробит организације на чијем се челу налази.

Ђуричићева је навела у саопштењу да посљедњу годину због притисака, који су јој постали неиздрживи, није могла да обавља послове.

- Ако је једини избор који имам да уђем у криминал под притиском појединаца на политичким и функцијама у Градској управи или напустим све и часно одем, принуђена сам да донесем праву одлуку, односно да поднесем неопозиву оставку - рекла је Ђуричићева.

Додала је да јој је жао свих пројеката који су започети, изгубљених потенцијала за град и свега што ће се у перспективи догодити ТО, а што је, како каже, она покушала да спријечи.

- Неће ми бити жао када једног дана, а надам се ускоро, правда дође по своје, те када сви они који су покушали и покушавају да униште ТО буду одговарали за своја злодјела - поручила је Ђуричићева.

Она је на функцију директора ТО именована прије двије и по године, као кадар НДП-а. Према незваничним информацијама, Ђуричићева се одлучила на овај корак због намјере Градске управе да прошири активности у области туризма куповином фарме јелена лопатара, што, наводно, није предвиђено Статутом организације.

Предсједник Градског одбора (ГО) НДП-а Добој Сретко Ђурковић је изјавио да му није познато из којих разлога је Ђуричићева поднијела оставку и да не зна какав је притисак на њу вршен.

На питање да ли је разлог њене оставке намјера Градске управе да купи фарму јелена Ђурковић је одговорио да она о тој теми није жељела ни да разговара.

- Није било приче о куповини, него једноставно идеја да ли се може ући у тај пројекат, да се разговара и да се види шта ТО добија, а шта губи кроз тај пројекат - казао је Ђурковић и додао да он не види шта је ружно у идеји проширивања туристичких капацитета.

Опозиција није изненађена одлуком Ђуричићеве да поднесе оставку на мјесто директора добојске ТО.

- Нама је врло чудно да је једна тако млада и перспективна особа уопште прихватила да уђе у врзино коло које води градоначелник Добоја, чији је начин диктаторског рада и дјеловања познат - рекла је Сања Вулић, шеф Клуба одборника СНСД-а у Скупштини града (СГ) Добој.

Шеф Клуба одборника СДС-а у СГ Добој Данијел Јошић је казао да они нису прави саговорници за ову тему, да све информације треба потражити у њиховом коалиционом партнеру НДП-у, који је добио мјесто директора ТО, те да управо НДП одлучује о постављању директора на чело те организације.

Функција

Предсједник Градског одбора (ГО) НДП-а Добој Сретко Ђурковић је рекао да функција директора Туристичке организације града Добоја остаје у рукама НДП-а и умјесто Ђуричићеве ту функцију ће обављати Владо Марковић.

- Митра Ђуричић је потпредсједник ГО НДП-а Добој и члан Предсједништва ове партије, нећемо је искључивати из партије док са њом не обавимо разговор - поручио је Ђурковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана