Једанаесто дијете у породици Глуховић

Срна
Једанаесто дијете у породици Глуховић

Рогатица - Брачни пар Маја и Ненад Глуховић из рогатичког села Божине добили су 11. дијете - сина Његоша и, према ријечима мајке, више не планирају проширење породице.

Прво дијете, сина Богдана, Глуховићи су добили прије двадесет година. Затим су се рађали Невена, Сузана, Горица, Драгољуб, близанци Душан и Душица, Снежана, Јованка, Данијела и недавно Његош.

Велику подршку пружају им Општинска управа Рогатица и Центар за социјални рад. Њихови представници посјетили су Глуховиће и уручили им основне животне намирнице, као и 1.000 КМ, дар начелника општине Милорада Јагодића, објављено је на сајту општине Рогатице. Овако бројној породици потребно је много тога и свака помоћ је добродошла, али су они веома скромни и задовољни оним што имају. Маја истиче да је син Богдан запослен у Оружаним снагама БиХ и да помаже колико може. "Имамо четири краве, млијеко, сир и кајмак за наше потребе. Планирамо да правимо шталу и жеља нам је да имамо десет крава. Тада ћу моћи продавати млијеко што ће нам бити од велике користи", испричала је Маја. Директор Центра за социјални рад Марина Ћосовић каже да често помажу овој породици. "Сваком акцијом коју организујемо они су обухваћени, а кроз пројекат социјализације сваке године неко од дјеце иде на море", рекла је Ћосовићева. Оцјене и владање малих Глуховића у школи су за примјер, а жеље су има веома скормне. На питање шта би жељела да има, десетогодишња Душица је одговорила "још крава". И жеље браће и сестара не разликују се од њених, што показује да је и у данашње вријеме могуће његовати истинске животне вриједности. Глава многобројне породице, отац Ненад је борац прве категорије, а зарађује радећи за надницу да би породици обезбиједио храну, док се Маја, уз велику помоћ дјеце, брине о домаћинству. Мају је мајка напустила по рођењу 1981. године, а одгојила је бака. Имала је жељу да има многобројну породицу, која јој се и остварила.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана