Јавор: Вода у школи у Омарској биће ријешена у најскоријем року

Срна
Јавор: Вода у школи у Омарској биће ријешена у најскоријем року

ПРИЈЕДОР - Градоначелник Приједора Слободан Јавор рекао је да ће проблем воде за пиће у Основној школи "Вук Караџић" у Омарској код Приједора бити ријешен у најскоријем року и да је данас сазнао да у тој школи нема воде за пиће него само за техничку употребу.

"Већ сам контактирао директора Водовода и они ће изаћи на лице мјеста да виде шта је конкретно у питању, да видимо који су трошкови. Град ће преузети све трошкове да већ од сутра оспособимо да дјеца имају пијаћу воду", рекао је Јавор новинарима у Приједору у паузи сједнице Скупштине града.

Одборник Ранко Смиљанић појашњава да је инспекција у овој школи констатовала да вода није за пиће и тражи интервенцију Градске управе у рјешавању тог проблема.

Одборници Скупштине града Приједора усвојили су данас одлуке о наградама и признањима које се додјељују поводом Дана града - 16. маја.

Плакету града добиће Дом здравља због, како је образложено, изузетних резултата у
области пословања, уважен од релевантних институција и стручне јавности и годинама уназад препознатљив као једна од финансијски најстабилнијих здравствених установа у Републици Српској.

Поред Дома здравља, канидати за ову награду били су Народна библиотека "Ћирило и Методије", Љубиша Араманда, Небојша Алексић, Радиоаматерски клуб "Козара", Здравка Карлица и Станко Вујковић.

Повељу почасног грађанина понијеће грчки амбасадор у БиХ Димитриос Папандреу за значајан допринос у ширењу угледа града Приједора, а противкандидат био је Радован Ђаковић.

Награду града добиће Љубиша Араманда, постхумно, за свестраност, преданост и допринос развоју многих области друштвеног живота, а за ово признање пријављени су у Слободан Брдар, Црвени крст, Ернест Бадњевић, Јован Новаковић и Планинарско друштво "Клековача".

Пристигле су у пријаве за Омладинску организацију "Чувари Сане", Планинарско друштво "Клековача" Удружење дијабетичара, Сњежану Чеко и Весну Јелачу, али подносиоци пријава нису прецизирали за коју награду их кандидују.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана