Јавност је згрожена снимцима: Жена бацила 20 врећа животињског отпада у ријеку VIDEO

ГС
Foto: Принтскрин

Јавност је згрожена видео снимцима који су се појавили на друштвеним мрежама, а на којима је приказано како неодговорни појединци анимални отпад бацају у поток Бијељевац у Миљановцима.

Како пише НЕОН Телевизија, Инспекција Општине Калесија изашла на терен, те према ријечима санитарног инспектора Општине Калесија Самира Селмановића у поток је бачено око 20 врећа животињског отпада.

Према садржају са видеа, видљиво је да су у питању два починиоца.

– Починиоца ћемо довести на лице мјеста и натјерати га да изврши механичко чишћење. С тим да ћемо ангажовати ЈП “Ветеринарска станица” Калесија, гдје ће они у сарадњи са починиоцем анимални отпад на адекватан начин збринути. Такође смо ангажовали и “Комуналац” Калесија јер поред животињског отпада имамо и одређену количину кућног отпада гдје ће они и тај отпад очистити – казао је Селмановић.

Санитарни инспектор је додао да су прије Бајрама одржали састанке на нивоу Меџлиса и направили план адекватног збрињавања животињског отпада, те да су изненађени овим чином.

Све трошкове који настану чишћењем падају на терет починиоца, а истом ће бити изречена и прекршајна мјера од стране санитарне инспекције.

Како пише портал Калесија Онлајн, Инспекција Општине Калесија је већ казнила починиоце.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана