Јавни позив за достављање радова за часопис "Топола"

Срна
Јавни позив за достављање радова за часопис "Топола"

КОЗАРСКА ДУБИЦА- Јавна установа "Спомен-подручје Доња Градина" објавила је данас јавни позив за достављање радова за 10. број стручног часописа "Топола" који излази једном годишње, а јавни позив биће отворен до краја марта.

Директор Тања Тулековић навела је да су главни циљеви часописа истраживање историје шире околине Козарске Дубице, истраживање историје геноцида и ратних злочина на подручју Независне Државе Хрватске од 1941. до 1945. са фокусом на Концентрациони логор Јасеновац и његово највеће стратиште у Доњој Градини.

"Циљ часописа је и развој критичког промишљања тема као што су геноцид, ратни злочини и Холокауст у Другом свјетском рату, а складу с тим циљевима, часопис одликује посебна структура и тематика заступљена кроз рубрике историјска истраживања, студије о рату и геноциду, документи и сјећања, ставови и прилози", навела је Тулековићева, која је и главни и одговорни уредник часописа.

Јавни позив за достављање радова за десети број часописа "Топола" садржи упутство за сараднике, а објављен је на интернет страници установе www.jusp-donjagradina.org.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана