Јасна, поријеклом из Дервенте, једна је од првих петорки које су донесене на свијет у Југославији

ГС
Јасна, поријеклом из Дервенте, једна је од првих петорки које су донесене на свијет у Југославији

Јасна Грбић, словенска предузетница, поријекло води из Дервенте. Јасна има изузетно занимљив животни пут – једна је од првих петорки које су рођене у Југославији, док се и за њен бренд Таттоо Царе веже интересантна лична прича.

У разговору за Кликс.ба говорила је о свом занимљивом животном путу – почев од њених родитеља који су из Дервенте, потом чињенице да је њена мајка прва у Југославији родила петорке, пресељења у Словенију те покретању бизниса са само 18 година.

– Наша прича креће из Дервенте. Мама је магистар фармације, а родитељи су некада у Дервенти имали своју биљну апотеку. Потом су добили нас пет, то је био први случај у Југославији. Нас пет смо се родили у Загребу и због рата смо дошли у Словенију, започиње Јасна разговор.

Њена породица и у Словенији наставила се бавити истим бизнисом, а успјех су доживјели након што је Јаснина мајка почела припремати креме/маст за бебе и то су почели продавати у трговинама и дрогеријама у Словенији – што је како наводи Грбић први пут да су такво нешто могли купити у трговинама, а не само у апотекама. Тај посао траје већ 30 година.

– Моја прича с овим послом започела је кад сам имала 18 година. Имала сам сколиозу те сам морала на операцију која ми је потом оставила огроман ожиљак. Као млада дјевојка нисам хтјела да се то види и прекрила сам га тетоважом. Тада нисмо могли пронаћи ништа за његу тетоважа и моја мама као фармацеут је нешто ‘смиксала’ и за два сата ми је помогло, каже Јасна.

Одушевљена резултатима импровизоване креме коју је креирала с мајком поручила им је како се то морало проширити.

– Најприје се моји родитељи нису слагали јер сам била прилично млада. Мени нешто није дало мира па сам ишла од студија до студија. Направили смо прву серију крема за његу тетоважа и како је одзив таттуу мајстора био одличан – у том моменту сам схватила да морам озбиљно размислити о цијени, дизајну и почела се с тим бавити поред студија економије, говори Јасна.

Такође, одлучна у својој намјери да од производње крема за његу тетоважа направи прави бизнис пријавила се у емисију “Штартај Словенија” која подржава младе подузетнике гдје је представила свој производ те су је одабрали као примјер бизниса који треба подржати.

– Од тад је кренуло, а сад смо већ на Амазону и у Бипа маркетима у Хрватској, напомиње.

У Босни и Херцеговини је први пут представила своје производе на Tattoo Expou који је недавно одржан у Сарајеву.

– Стварно је био одзив изнад очекивања. Посјетитеље су занимали наши производи узевши у обзир да овдје нико не производи креме за његу тетоважа. Све се фино посложило, покупили смо пуно контаката и упознали пуно нових људи и спознали како Tattoo свијет овдје функционише. Остварили смо контакте на Еxпоу како би своје производе нудили и у БиХ, проблем је царина тако да то морамо истражити, наводи.

За почетак ће Јаснини производи бити доступни у локалним таттоо схоповима, а каже како жели “миц по миц доћи и до локалних дрогерија”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана