Јањетовић: Управа се труди да превазиђе проблеме у Костајници

Срна
Јањетовић: Управа се труди да превазиђе проблеме у Костајници

КОСТАЈНИЦА - У Костајници је данас полагањем вијенаца и свечаном сједницом Скупштине општине обиљежен 2. април, Дан општине.

Начелник општине Костајница Никола Јањетовић подсјетио је да је на данашњи дан 1995. године одржана конститутивна сједница Скупштине општине, након што је ова локална заједница 32 године била у саставу општине Нови Град.

Он је напоменуо да се у протеклих годину и по Општинска управа максимално трудила да превазиђе тешку материјалну ситуацију и проблеме настале након земљотреса крајем 2020. године.

“У томе нам је помогла Влада Републике Српске и предсједник Србије Александар Вучић донацијом у износу од 6,1 милион КМ за рјешавање посљедица земљотреса. У првој фази рјешавали смо приоритетно стамбене објекте оштећене у земљотресу, а сада слиједи друга фаза”, изјавио је Јањетовић новинарима.

Он је додао да су рјешавани и инфраструктурни проблеми, те да је ове године у плану реконструкција водоводне мреже, за шта је Влада Српске обезбиједила 300.000 КМ.

Предсједник Скупштине општине Милош Штековић рекао је да је мало познато да је општина Костајница укинута 1963. године и поново конституисана 1995.

“Од тада биљежимо значајне успоне, али и падове узроковане елементарним непогодама. Поплаве 2014. године узроковале су штету процијењену на 8,5 милиона КМ, а штета узрокована земљотресом процијењена је на преко девет милиона КМ и овакве штете би и у много развијенијим општинама успориле развој”, истакао је Штековић.

У оквиру обиљежавања Дана општине, вијенце код споменика борцима погинулим у одбрамбено-отаџбинском рату положиле су делегације начелника општине и Општинске управе, Скупштине општине, сусједних локалних заједница и борачких организација.

Потом је одржана свечана сједница Скупштине општине на којој су уручене повеље као посебан вид признања за допринос развоју локалне заједнице Светлани Ђурђевић, Диани Милошевић и Варји Жуљевић.

Светлани Ђурђевић, директору Народне библиотеке “Невенка Станисављевић” до 2021. године, додијељена је повеља за изузетан допринос друштвеном развоју и развоју културе на подручју ове општине.

Диани Милошевић, запосленој у Дому здравља до одласка у пензију, додијељена је повеља за изузетан допринос здравственом и хуманитарном раду у костајничкој општини.

Просвјетни радник у пензији Варја Жуљевић, која је била наставник биологије у Основној школи “Петар Мећава”, добила је повељу за изузетан допринос у образовном систему на подручју општине Костајница.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана