Јак вјетар оставио без струје више од 30 села на подручју Сокоца

Срна
Јак вјетар оставио без струје више од 30 села на подручју Сокоца

Соколац - Јак вјетар оставио је без струје око поднева тридесетак села на подручју Сокоца, а због прекида у електро-напајању црпних пумпи на изворишту Биоштица и највећи дио потрошача ове локалне заједнице остао је и без воде.

У електродистрибутивној радној јединици Соколац рекли су Срни да је јак вјетар током дана на неколико мјеста ломио далеководне стубове и обарао дрвеће на електроводове што је довело до прекида у снабдијевању струјом потрошача на мјесним подручјима Каљина, Кнежина, Соколовићи и Маргетићи.


На далеководу Каљина без струје су данас од поднева села Каљина, Баре, Крушевци, Мангурићи, Горњи и Доњи Драпнићи, Шашевци, Ишерић Брдо, Церибашићи, Ступањ, Буковик, а на далеководу Ново село без струје су од остала села Кнежина, Врапци и Доње Бабине.

На далеководу Соколовићи без напона је 10 трафо-станица данас од 14.00 часова, од села Сијерци до Соколовића и Калиманића.

На дијелу одвода Ауто-база без струје су у поподневним часовима остала села Маргетићи, Прељубовићи, Ранчићи, Жљебови, Ладовићи и Мичиводе.

У електродистрибутивној радној јединици Соколац кажу да ће настојати да под напон ставе трафо-станицу са које се напајају црпне пумпе на водоводу Биоштица, како би градско насеље Соколац и девет околних села током ноћи добило воду, без које су остали у касним поподневним часовима.

У овој радној јединици тврде да је јак вјетар довео и до великог броја кварова на нисконапонској мрежи што ће уз поправку прекида на поменутим мјесним подручјима бити задатак електромонтера наредних дана.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана