За викенд одржавање трке "Јахорина ултра трејл”

ГС
За викенд одржавање трке "Јахорина ултра трејл”

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - Међународна трка “Јахорина ултра трејл” биће одржана за викенд, 25. и 26. јула, први пут у организацији Олимпијског центра “Јахорина”.

Такмичари ће ове године моћи да се опробају у четири трке различите дужине - ултра, макси, миди и мини трејл, саопштено је из Олимпијског центра “Јахорина”.

Трке ултра и макси почеће у суботу у 6.00 часова, а миди и мини у 8.00 часова.

“Старт и циљ свих трка је испред хотела Вучко, а све руте имају окрепне станице са послужењем, дежурне екипе цивилне заштите, санитет у случају потребе. Безбједност је на првом мјесту и комплетан догађај је прилагођен условима и мјерама с циљем спречавања ширења вируса корона”, наведено је у саопштењу.

У саопштењу се додаје да “Јахорина ултра трејл” карактеришу и волонтери, који несебичним радом и залагањем доприносе да ова трка и задржи епитет најбоље у БиХ.

Пријаве за волонтере су у току на сајту “Јахорина трејл” ( jahorinatrail.com).

Наградни фонд за најспретније и најбрже ове године је 5.000 КМ, док су се за остале награде побринули спонзори такмичења.

“Остварено је партнерство са Ред бул 400: Игман, а обновљена су партнерства са тркама које су чланови свјетског трејл тура, а то су Кападокија, 100 миља Истре и Ултра трејл Випава валеј, па ће неки од побједника Јахорина ултра трејла добити бесплатну котизацију за ове трке”, наводи се у саопштењу.

Највећи новитет овогодишњег “Јахорина ултра трејла” је присуство једног од најпознатијих свјетских тркача Јовице Спајића, који ће присуствовати такмичењу, дружити се са учесницима, одговарати на питања и предавањем представити лично богато трејл искуство.

Из Олимпијског центра “Јахорина” напомињу да је најбољи тенисер свијета Новак Ђоковић недавно посјетио Јахорину, том приликом обишао дио стаза овогодишњег “Јахорина ултра трејла” и увјерио се у њихову атрактивност, чак и трчао, те на тренутак искусио како је то бити тркач на олимпијским стазама.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана