Извиђачи са другог континента у Приједору пронашли пријатеље

С. Та.
Извиђачи са другог континента у Приједору пронашли пријатеље

Приједор - Градоначелник Приједора Миленко Ђаковић примио је јуче четворочлану делегацију Савеза извиђача Јужне Кореје који су у Приједору боравили као гости Извиђачког одреда "Др Младен Стојановић" из овог града.

Ради се о младим извиђачима који су дошли да презентују кандидатуру Корејске скаутске асоцијације која се кандидовала за домаћина 25. Свјетске извиђачке смотре која треба да буде одржана 2023. године.

- Ово је посјета која није честа на овим просторима, јер су стигли извиђачи са другог континента који желе да сарађују са нашим извиђачима - рекао је Ђаковић.

Представник провинције Јоемлабук Сони Ким је истакао да су вођени разговори о будућој сарадњи извиђачких организација.

- Будућност града и једне земље зависи од младих и зато сам са поштовањем прихватио излагање руководства града које доста помаже извиђаче - рекао је Ким.

Поред обиласка града, гости из Кореје су извиђачима представили своју кандидатуру за домаћина Свјетске смотре извиђача 2023. године.

Осим Јужне Кореје, и Пољска је поднијела захтјев за кандидатуру за одржавање ове престижне манифестације која сваке четири године окупља од 40.000 до 60.000 учесника из земаља широм свијета.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана