Измјештање миграната са локације "Хиподром" у привремене прихватне центре

Срна
Foto: Скриншот

САРАЈЕВО- Служба за послове са странцима предузела је оперативне активности усмјерене на контролу кретања и боравка миграната на подручју Велике Кладуше и њиховог измјештања са локације "Хиподром" у привремене прихватне центре.

Инспектори Службе извршили су контролу кретања и боравка миграната на локацији "Хиподром", гдје су затекли 201 лице поријеклом из Авганистана и Пакистана у импровизованом шаторском насељу, без минимума потребних услова за боравак.

Затечен је 171 члан породица, 27 самаца и три малољетника без пратње. Породице са дјецом Служба је измјестила у привремене прихватне центре намијењене за смјештај рањивих категорија "Борићи" и "Ушивак", док су самци смјештени у привремени прихватни центар "Мирал", саопштено је из Службе за послове са странцима.

С обзиром да су током спровођења ових активности пронађена три малољетника без пратње, обавијештен је надлежни Центар за социјални рад Велика Кладуша ради покретања процедура одређивања старатељства и њиховог даљег смјештаја и збрињавања у Центар за дјецу и младе Добој-Исток.

Мигрантима ће бити пружена адекватна здравствена њега, те спроведене процедуре у складу са прописаним епидемиолошким мјерама.

 Спроведена активност наставак је континуираних оперативних акивности Службе за послове са странцима на измјештању миграната из импровизованих смјештајних капацитета у привремене прихватне центре у циљу што бољег управљања миграционим процесима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана