Изложба француске књижевности у Зворнику

Срна
Изложба француске књижевности у Зворнику

ЗВОРНИК - У Народној библиотеци Зворник отворена је изложба књига француских књижевника, рекла је директор ове установе Нега Стјепановић.

Стјепановићева је додала да изложбу, посвећену француској националној књижевности, осим заинтересованих грађана и корисника услуга читаонице, могу онлајн да погледају и корисници друштвених мрежа библиотеке.

-Да би што више књижевних дјела и писаца приближили својим корисницима, организовано је онлајн дружење у коме су запослени читали пјесме или одломке из књига познатих француских аутора, док су онлајн представљене и најчитаније књиге француске књижености у Зворничкој библиотеци - рекла је вечерас Срни Стјепановићева.

Истичући да ће наредне седмице бити представљена њемачка књижевност и аутори, Стјепановићева је рекла да ће сви читаоци који буду дошли у библиотеку добити граничник за књиге и памфлет о седмици националне књижевности.

Стјепановићева је подсјетила да Народна библиотека у Зворнику сваке године за своје читаоце и чланове свих узрасних група и интересовања, обезбјеђује нове наслове или обнавља старе посебно када је ријеч о школској литератури.

Она је рекла да, на велику жалост библиотекара и љубитеља књига, ове године због пандемије вируса корона није одржан Међународни сајам књига у Београду на коме зворничка библиотека, у највећем броју због великих попуста, обезбјеђује нове наслове.

Стјепановићева је нагласила да је Београдски сајам књиге и прилика да Народна библиотека Зворник изложи своја издања и на тај начин представи ову установу културе и град Зворник.

-Упркос пандемијској ситуацији читаоци нису заборављени па су књиге и неопходна школска литература обезбијеђене путем књижара - рекла је она и нагласила да ће уз помоћ Градске управе до краја ове године за набавку више од 3.000 нових и обнову старих похабаних књига бити издвојено око 10.000 КМ.

Стјепановићева је рекла да ће у Народној библиотеци ускоро бити организоване радионице за младе са акцентом на меквин роботе које је ова установа добили прије два мјесеца у оквиру пројекта "Дигитални грађанин".

- Зворничка библиотека ће, као једина у Републици Српској, наставити са реализацијом овог пројекта - нагласила је Стјепановићева и најавила да ће радионице бити организоване у мањим групама, те да ће за учешће у радионицама малољетним особама бити потребна сагласност родитеља.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана