Изградња регионалног пута у Станарима коштаће 6,5 милиона КМ

Срна
Изградња регионалног пута у Станарима коштаће 6,5 милиона КМ

Станари - Изградња регионалног пута у Станарима, у дужини од 8,2 километра, који повезује ову општину са Теслићем, Прњавором, аутопутем Добој-Бањалука и ФБиХ, трајаће двије године са процијењеним трошковима од 6,5 милиона КМ.

Речено је ово у петак на састанку представника Министарства саобраћаја и веза РС, Републичке управе за геодетске и имовинско-правне послове (РУГИП), “Путева Републике Српске” те општинске управе Станари.

Помоћник министра за саобраћај и везе РС Наташа Костић очекује да ће до краја године бити изабран извођач радова и евентуално започета изградња.

- То је нешто реално с обзиром на то у којој смо сада фази, а све зависи од рјешавања имовинских односа - рекла је Костићева.

Представник “Путева” Ведран Пјанић каже да би само извођење радова могло бити готово за двије године, а биће финансирано средствима “Путева Српске” од 6,5 милиона КМ и суфинансирано од локалне управе.

Помоћник директора РУГИП-а Мирко Стојчиновић каже да су добојска подручна јединица ове управе и Правобранилаштво РС упутили захтјев за утврђивање општег интереса над предметним подручјем, што ће, наводи, значајно убрзати поступак.

Предсједник општинске Комисије за изградњу Горан Јеринић каже да је општина обавила разговор са власницима земљишта и постигла прелиминарни договор о откупу у 99 одсто случајева.

Начелник Станара Душан Панић задовољан је исходом састанка у вези са изградњом регионалног пута, који је тренутно макадамски. Он каже да је општина из буџета планирала око 450.000 КМ за куповину земљишта.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана