Изградња административног центра - примјер добре сарадње

Срна
Foto: срна

ВУКОСАВЉЕ - Предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је данас да се велики пројекти могу реализовати када заједно раде владе Српске и Србије са локалним заједницама, а доказ за то је и изградња објекта административног центра општине Вукосавље, вриједости око милион КМ.

Цвијановићева је на отварању објекта административног центра општине рекла да је ово тек један од пројеката који је реализован да би Вукосавље било развијеније, боље и просперитетније.

"До сада смо урадили путну инфраструктуру, улагали у школство и здравство, а у будућем периоду ћемо, осим пројекта водоснабдијевања, који је један од приоритета локалне управе, а тиме и Владе Српске, тражити начина да објединимо више општина да би овдје направили пословну зону и искористили предности ауто-пута", рекла је Цвијановићева новинарима.

Осим тога, каже Цвијановићева, радиће се и други важни пројкти који могу служити привредницима цијелог овог краја.

Цвијановићева каже да је на састанку са начелником Вукосавља Бориславом Ракићем и његовим сарадницима разговарано о томе како објединити потенцијале ове и општине Модрича, те општинска руководства подстаћи да додатно покрену привредни живот на овом подручју.

Она је навела да је радује да има интересовања људи да у Вукосављу инвестирају у привреду и да је у претходном периоду запослен значајан број људи у два нова привредна субјекта.

"Желимо да пошаљемо поруку да је, осим инфраструктуре, граничног прелаза недалеко одавде, ауто-пута и пословне зоне која ће се градити у Вукосављу, привредницима и инвеститорима на располагању и Општинска управа са својим ресурсима", рекла је Цвијановићева.

Начелник општине Вукосавље Борслав Ракић рекао је да је поносан да је завршен објекат административног центра и да су све службе општинске управе смјештене на једном мјесту, што ће помоћи грађанима да лако остваре права, а радници имају боље услове за рад.

"Пројекат административног центра започет је прије двије године. Нисмо посустали ни у вријеме пандемије вируса корона, јер смо вјеровали опредјељености Владе Републике Српске, предсједнице Жељке Цвијановић и српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика да ће се пројекат завршити", рекао је Ракић.

Он је навео да је у објекат уложено близу милион КМ, од којих је Влада Републике Српске, осим грант средства, обезбиједила и око 300.000 КМ посреством Фонда за развој Српске, Влада Србије је дала је 50.000 евра, а значајна срества обезједила је и општина из локалног буџета.

Свечаном отварању административног центра присуствовао је потпредсједник Републике Српске Јосип Јерковић, гости из сусједних општина, представници институција и општинских удружења, те радници општинске администрације.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана