Изградња 70 стамбених јединица у Грахову, Гламочу и Дрвару

Срна
Изградња 70 стамбених јединица у Грахову, Гламочу и Дрвару

Бањалука - Министар за избјеглице и расељена лица Републике Српске Давор Чордаш потписао је са начелницима општина Грахово Урошом Макићем, Гламоч Радованом Марковићем и Дрвар Стевицом Лукачем меморандуме о разумијевању на реализацији пројеката санације, обнове и изградње 70 стамбених јединица повратника, избјеглих и расељених из средстава Саудијског развојног фонда.


Циљ данашњег потписивања меморандума у Бањалуци је почетак и ефикасна реализацију пројекта у овим општинама у којима ће бити изграђено укупно 70 стамбених јединица, и то 28 у Грахову, 22 у Гламочу и 20 у Дрвару, а укупна вриједност радова у ове три општине износи готово 1,7 милиона КМ.

Чордаш је након потписивања рекао да је овај пројекат веома значајан за повратак на простор Грахова, Гламоча и Дрвара, али да ће велики резултати ове године бити остварени и захваљујући буџетским средствима Министарства за избјеглице и расељена лица Републике Српске, саопштено је из овог министарства.

Он је нагласио да је Влада Републике Српске ради реализације приоритетних пројеката у буџете за ову годину издвојила по 100.000 КМ за сваку од ових општина.

Начелници ових општина изразили су задовољство данашњим потписивањем меморандума и почетком реализације пројекта Реконструкције стамбеног фонда, као и средствима која ће Влада Републике Српске ове године уложити у Грахово, Гламоч и Дрвар.

Састанку су присуствовали помоћник министра за избјеглице и расељена лица Републике Српске Ненад Ђокић и секретар Министарства за људска права и избјеглице БиХ Драго Ковач.

Из министарства за избјеглице и расељена лица Републике Српске истичу да укупна вриједност пројекта Реконструкције стамбеног фонда, који се финансира из кредитних средстава Саудијског развојног фонда, у БиХ износи око 22 милиона КМ, а овим средствима биће обезбијеђене стамбене јединице за 917 породица. /крај/бв/дад/фото

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана