Изграђена зграда за избјегле и повратнике у Рогатици

С. М.
Изграђена зграда за избјегле и повратнике у Рогатици

РОГАТИЦА - Зграда са 15 станова за избјегле и расељене те повратнике у Рогатици је завршена, а ускоро би требало да добије своје станаре.

Објекат, на којем су радови почели крајем марта 2021. године, изграђен је на основу споразума ресорних институција у РС и ФБиХ и општине Рогатица уз подршку међународне организације ЦЕБ.

Радове на тендеру добило је предузеће “Конструктор” из Фоче уз уговорену цијену од 967.000 марака, а учешће општине Рогатица, рекао је начелник Милорад Јагодић, било је у обезбјеђењу локације, за коју је изабран простор бивше сточне пијаце у насељу Грачаница.

- Општина је обезбиједила и све потребне папире за изградњу и прикључке за инфраструктуру, почевши од струје и воде до прикључака на телефонску и другу мрежу и сву папирологију, укључујући и употребну дозволу која треба да се уради након техничког пријема, који је обавила посебно формирана комисија -  нагласио је Јагодић.

Што се тиче усељења, прелиминарна листа будућих станара, уз прописану процедуру, већ је завршена и кад истекне рок за евентуалне жалбе и оне буду ријешене, станари ће се моћи уселити.

- Најбоље би било да то новим станарима буде новогодишњи или божићни поклон - каже Јагодић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана