Изетбеговић у Добоју након три године

Nezavisne.com
Изетбеговић у Добоју након три године

Добој - Три године након што је својим доласком у Добој изазвао пометњу у институцијама РС, Бакир Изетбеговић, члан Предсједништва БиХ, у четвртак је посјетио Градску управу и послије састанка са градоначелником Обреном Петровићем само је у суперлативу говорио о првом човјеку Добоја.

"Господин Обрен је један добар начелник, не дијели људе на основу тога како се зову и којој вјери припадају, него се труди да свима буде добар градоначелник и с те стране мислим да заиста заслужује сваку похвалу и сваку подршку. И с наше стране ће имати ту подршку, онакву какву је имао и за вријеме када су поплаве погодиле БиХ, а посебно Добој", изјавио је Изетбеговић након састанка.

Он се присјетио свог доласка у Добој током опоравка од поплава те је устврдио да та посјета "није требало да нервира Милорада Додика, јер њих двојица не треба да буду непријатељи, него треба да сарађују".

Са добојским градоначелником Изетбеговић је разговарао о инвестицији азербејџанске компаније у Добој, која касни "због дозвола које се не издају у локалној заједници, а у Бањалуци је било беспотребних затезања".

"Господин Милорад Додик је од почетка имао један лош однос према инвестицији која носи егзистенцију неколико хиљада људи. Мислим да ћемо за осам до девет мјесеци имати отворену фабрику која ће запослити 300 људи најмање, а анимирати десетороструко више, око 3.000 пољопривредних произвођача", рекао је Изетбеговић.

"Прије десет дана био је конзул Азербејџана, који је у току у вези с тим пројектом. Било је одређених проблема при набавци опреме која долази из Бугарске, мислим да ће се то врло брзо ријешити и да ће почети да стиже опрема на подручје Шеварлија. Много средстава је већ уложено, практично ти објекти су урађени, само треба довести опрему", казао је Петровић.

Прије састанка са Петровићем, Изетбеговић је посјетио шехидско спомен-обиљежје у Грапској, а затим се састао с активистима Регионалног одбора СДА Сјеверна Босна те присуствовао сједници Главног одбора СДА.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана