Издато 78 прекршајних налога, укупан износ казни 239.000 КМ

Срна
Издато 78 прекршајних налога, укупан износ казни 239.000 КМ

БАЊАЛУКА - Инспектори Пореске управе Републике Српске у протеклој седмици широм Републике Српске извршили су 139 контрола и у 71 случају утврдили неправилности, због чега су издали 78 прекршајних налога на укупан износ казни од 239.000 КМ.

Ова контрола извршена је у оквиру наставка опсежне акције појачаних контрола евидентирања промета преко фискалних каса и контрола пријављивања радника у јединствени систем регистрације, контроле и наплате доприноса, саопштено је из Пореске управе Републике Српске.


Инспектори су за 47 пореских обвезника изрекли усмено рјешење, мјеру привремене забране обављања дјелатности која неће бити извршена уколико порески обвезници у року од 72 часа од изрицања мјере, у складу са Законом о фискалним касама, уплате изречену новчану казну.

Изречена су и четири писана рјешења о привременој забрани обављања дјелатности, у трајању од 15 и 30 дана.

У оквиру ових контрола инспектори Пореске управе Републике Српске су открили и девет непријављених радника.

Највише неправилности утврђено је код пореских обвезника са подручја које покривају подручни центри Пореске управе Републике Српске у Добоју и Бањалуци, гдје су у 17, односно 15 случајева утврђене неправилности, док је у та два подручна центра извршено и највише контрола.

Санкционисани порески обвезници на подручјима локалних заједница Градишка, Лакташи, Прњавор, Нови Град, Козарска Дубица, Приједор, Костајница, Теслић, Бања Врућица, Брод, Станари, Добој, Модрича, Бијељина, Зворник, Братунац, Соколац, Источна Илиџа, Пале, Билећа и Фоча.

Инспектори Пореске управе Републике Српске ће и у наредним данима наставити са овом акцијом појачаних контрола на територији цијеле Републике Српске.

Контроле ће у оквиру ове акције бити вршене сваког радног дана, али и у дане викенда и то у смјенама.

Пореска управа Републике Српске позива пореске обвезнике да поштују законске прописе у овој области, а све грађане да пријаве апсолутно све случајеве неиздавања фискалних рачуна или друге неправилности које уоче.

Пријава путем имејл адресе: [email protected] на бројеве телефона истакнуте на интернет страници Пореске управе Републике Српске у рубрици "Пријава неиздавања фискалних рачуна".

Циљ Пореске управе Републике Српске није кажњавање пореских обвезника, већ њихово увођење у легално пословање и сузбијање нелојалне конкуренције, закључује се у саопштењу.  

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана