Изборној комисији у Шамцу ЦИК још није доставио приручник о раду бирачких одбора

Срна
Изборној комисији у Шамцу ЦИК још није доставио приручник о раду бирачких одбора

ШАМАЦ- Предсједник Општинске изборне комисије (ОИК) Шамац Вукосава Бабић изјавила је данас да ОИК припрема одлуку о именовању чланова бирачких одбора за предстојеће изборе, чија би обука требало да почне 17. октобра, али да од Централне изборне комисије (ЦИК) БиХ још нису добили приручник о раду бирачких одбора, те да чекају даље инструкције.

Бабићева је рекла Срни да припремају и одлуку о локацији бирачких мјеста јер ће у односу на прошле изборе два бирачка мјеста која су била на локацији "Будућност" бити премјештена у Основну школу у Шамац.

Она је навела и да су упутили допис предсједницима савјета мјесних заједница и Центру за социјални рад да им у року од седам дана доставе имена лица која су због болести везана за постељу, а које ће обићи представници ОИК-а како би се одредило која лица могу гласати путем мобилног тима.

Бабићева је подсјетила да имају два кандидата за начелника општине Шамац - Ђорђа Милићевића и Ведрана Ђурђевића, а за одборнике у Скупштини општине 277 кандидата на листама, односно 20 политичких субјеката који су пријавили своје кандидате.

Према њеним ријечима, ОИК Шамац има 27 бирачких одбора на 25 локација, као и мобилни тим, те посебан мобилни тим за оне који су обољели од вируса корона или су у изолацији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана