Изабрано руководство Скупштине општине Лакташи

Срна
Изабрано руководство Скупштине општине Лакташи

Бањалука - На данашњој конститутивној сједници Скупштине општине Лакташи за предсједника локалног парламента изабран је Борис Спасојевић из СНСД-а, а за замјеника Саша Панић из ДНС-а.

Након сједнице, Спасојевић је рекао новинарима да ће скупштинска већину у локалном парламенту, који има укупно 29 одборника, чинити 20 одборника из СНСД-а, СП-а и ДНС-а.


"Драго ми је што сам једногласно изабран за предсједника Скупштине, то значи да ће Скупштина једногласно радити у интересу грађана као што сви од ње и очекују", истакао је Спасојевић.

Начелник општине Лакташи Ранко Карапетровић рекао је да ће у наредном периоду приоритетна активност бити усвајање општинског буџета за 2017. годину, а након тога и измјене статута општине.

"Слиједи нам интензивна скупштинска активност, као и активност општинске администрације, а трудићемо се и да грађане максимално укључимо у процес доношења кључних докумената", нагласио је Карапетровић.

Предсједник Клуба одборника СНСД-а у Скупштини општини Лакташи Бобан Боројевић рекао је да је основни задатак одборника и скупштинске већине да омогуће несметано функционисање општинске администрације и приоритетно запошљавање младих на подручју Лакташа.

Предсједник Клуба одборника СДС-а Стаменко Поповић рекао је да ће СДС настојати да буде конструктивна опозиција у Лакташима и да ће се залагати за сва рјешења која су од интереса за грађане.

За секретара Скупштине општине Лакташи изабран је Ранко Радовановић, као и вршиоци дужности руководилаца организационих јединица Општинске управе општине Лакташи.

Новоизабрани одборници, скупштинско руководство и начелник општине Лакташи данас су положили свечане заклетве.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана