Изабрано руководство локалних скупштина

С. Та.
Изабрано руководство локалних скупштина

Приједор - Конститутивне сједнице локалних парламената на којима су одборници положили свечане заклетве одржане су јуче у Приједору, Хан Пијеску и Језеру.

Већину у Скупштини града Приједор ће у наредне четири године чинити десет одборника ДНС-а, осам СНСД-а и један из СДП БиХ, док ће опозиција бити пет одборника СДС-а, три СДА, два ПДП-а и ДФ-а са једним одборником.

За замјеника градоначелника изабран  је Драго Тадић из СНСД-а, док је члан СДП-а БиХ Сеад Јакуповић поново предсједник Скупштине, док је потпредсједник парламента Горан Драгојевић из СНСД-а. Послије конститутивне, одржана је и прва редовна сједница Скупштине Приједора на којој је усвојен ребаланс буџета за 2016. годину у износу од 40,72 милиона марака.

На конститутивној сједници СО Хан Пијесак за предсједника парламента је изабрана Михаела Томовић (СП), а за потпредсједника Вјекослав Максимовић (СРС-Српска у сигурне руке). За предсједника паралемента општине Језеро изабрана је Драгана Карага из СНСД-а, а за потпредсједника Скупштине Шевал Рибић (СБиХ), а за замјеника начелника општине Драган Стругаловић из СДС-а.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана