Из Швајцарске до Прњавора на два точка

Б. Р.
Из Швајцарске до Прњавора на два точка

Прњавор - Неколико стотина становника прњаворског села Велика Илова дочекали су Алексу Тешића, који је у своје родно мјесто стигао возећи бицикл из швајцарског града Сент Галена.

Посљедња етапа необичног путовања овог педесетшестогодишњака била је преко сјенокоса у Великој Илови до узвишења које подсјећа на грчки Олимп.

- Овим сам желио да подржим здрав начин живота и подстакнем људе, а нарочито младе, да се баве спортским активностима. Прешао сам више од 1.600 километара, а током петодневног путовања вријеме ми је ишло наруку - рекао је Тешић примајући честитке комшија из села на оствареном подвигу.

Тешић живи и ради у Швајцарској већ 32 године. Својевремено, док се као младић школовао у Бањалуци, тренирао је и наступао за Боксерски клуб Славија. Иако није имао нарочите припреме за путовање бициклом, вјерује да му је љубав према спорту помогла у овој авантури.

Велики је промотор здравог начина живота, а такве навике покушава да усади и код својих четворо дјеце.

Тешић је себи већ поставио нови циљ на два точка, али овог пута на мотору којим планира да стигне и до Јапана, гдје ће, као власник мотоцикла "хонда" посјетити чувену јапанску фабрику мотора. Јапански гигант већ је одговорио да ће радо дочекати авантуристу из Велике Илове.      

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана