Из Градишке помоћ за становништво Јабланице

Милан Вујић
Из Градишке помоћ за становништво Јабланице

ГРАДИШКА - Чланови Удружења за помоћ ментално недовољно развијених лица Градишка у сарадњи са пријатељима и привредницима из Градишке прикупили су хуманитарну помоћ за становништво Јабланице у ФБиХ, које је протеклих дана задесила поплава.

Угроженим подручјима помоћ је данас доставио предсједник Удружења за помоћ ментално недовољно развијених лица Градишка Драгослав Шиник.

-Базирали смо се на прехрамбене намирнице, воду, средства за хигијену и лијекове. Ово је наш мали гест којим желимо да помогнемо дјеци наших пријатеља у Федерацији - рекао је Шиник.

Шиник је подсјетио да је градишко Удружење четири године било домаћин међународног дружења дјеце и омладине са сметњама у развоју и да од почетка короне набављају лијекове за сву дјецу на подручју Републике Српске и Федерације БиХ.

-Непостоји град на простору бивше Југославије гдје наши родитељи немају пријатеље. Чим смо сазнали за поплаве контактирали смо наше пријатеље у Јабланици и сазнали шта им је најпотребније у овом тренутку - истакао је Шиник и додао да су се родитељи организовали и за 48 сати успјели смо прикупити помоћ.

Према његовим ријечима ово је прва од хуманитарних помоћи које планирају у наредном периоду упутити и у друга мјеста Федерације БиХ, које су погодиле поплаве.

-Већ у наредних неколико дана покренућемо нову акцију за становништво у Фојници коју су такође погодиле катастрофалне поплаве, гдје постоје установе за смјештај особа са сметњама у развоју и гдје борави и једна особа из Градишке. Њима је у овом тренутку најпотребнији огрев и укључићемо се и у ту акцију - навео је Шиник.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана